De nieuwe donorwet

Aan alle leden van de vereniging,

Via de media heeft u vast gehoord over de nieuwe donorwet, die op 1 juli is ingegaan.

Het onderwerp gaat ons allemaal aan, omdat we onze keuze over orgaan- en weefseldonatie moeten vastleggen. Daarom is het belangrijk dat u voldoende weet over de wet en de betekenis ervan voor u, en over orgaan- en weefseldonatie.

Namens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bieden wij u twee video’s aan met informatie over de nieuwe donorwet en over orgaan- en weefseldonatie.

Video 1: De nieuwe donorwet, wat betekent dat voor u?

De eerste video laat zien wat de nieuwe Donorwet inhoudt en wat er is veranderd. De video gaat in op de keuzes die u kunt maken en hoe u deze vastlegt in het Donorregister.

Video 1: De nieuwe donorwet

Video 2: Orgaan- en weefseldonatie, wat betekent dat?

De tweede video legt uit wat het betekent om na uw dood organen of weefsels te doneren. U ziet hoe de procedure verloopt en welke organen en weefsels u kunt doneren. En een ontvanger van een donorhart en een nabestaande van een donor doen hun verhaal.

Video 2: Orgaan- en weefseldonatie

Heeft u nog geen keuze vastgelegd in het Donorregister? U heeft tussen september 2020 en maart 2021 een brief van het ministerie van VWS ontvangen met de oproep om uw keuze vast te leggen. We hopen dat u na het bekijken van de video’s voldoende geïnformeerd bent om een keuze te kunnen maken.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Buurtvereniging Op en Rond de Vey

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *